Blog

wethouder kapteijns

Wethouder Arjen Kapteijns over Huisdieren Huisdierinformatiepunten

De afgelopen jaren is het belang van contact pas echt duidelijk geworden. In de sociale isolatie vanwege Corona moesten heel veel mensen ineens zonder sociale interacties leven. Oké, bellen, whatsapp, Zoom en Skype hebben ons door veel momenten heen geholpen, maar dat is iets heel anders dan een levend wezen recht in de ogen kunnen aankijken. Ik heb bij veel mensen om me heen gezien dat het hun geliefde huisdier was bij wie ze troost vonden in die rottijd.

Hulp voor huisdierbezitters met minimum inkomen

De gemeente Den Haag heeft samen met dierenwelzijnsorganisaties een lijst opgesteld met bij ons bekende adressen waar minima met een huisdier terecht kunnen voor hulp. De verschillende aanbieders kennen elk hun eigen eisen om hiervan gebruik te kunnen maken.

HIP huisdierfeest 2023 3

Wethouder Arjen Kapteijns over HIP Huisdierenfeest

De stadsboerderijen zijn een fijne ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt, jong en oud. Geiten, schapen, konijnen, cavia’s en nog veel meer dieren vind je bij één van de tien Haagse Stadsboerderijen. Een bezoek aan een stadsboerderij staat in het teken van lezen, spelen ontmoeten en ontdekken.

2e kans hamster 2

Geef een dier een 2e kans actie 2023

Op 10 juli begint de zomervakantie en ook is dit de start van de 2e kans actie. Op alle Stadsboerderijen van de gemeente Den Haag vind je vanaf die dag kleine knaagdieren van opvang ’t Knagertje. Deze dieren zijn in de opvang terecht gekomen, omdat hun baasje niet meer voor hen kon zorgen, om wat voor reden dan ook. Het zijn allemaal leuke opvangdieren die graag een 2e kans als huisdier willen en dus op zoek zijn naar een nieuw tehuis.