Blog

blog1

Wethouder Liesbeth van Tongeren over Huisdierinformatiepunt

Corona maakt dat het leven eenzaam is voor veel Hagenaren. In deze tijd zijn dieren meer dan ooit een bron van onuitputtelijke steun en liefde. Tenminste, als je hen ook liefdevol behandelt. Of je nu je huisdier extra verwent, een insectenhotel in je tuin ophangt of wat minder vlees eet. Een beetje meer aandacht voor dieren kan nooit kwaad.

wethouder kapteijns

Wethouder Arjen Kapteijns over Huisdieren Huisdierinformatiepunten

De afgelopen jaren is het belang van contact pas echt duidelijk geworden. In de sociale isolatie vanwege Corona moesten heel veel mensen ineens zonder sociale interacties leven. Oké, bellen, whatsapp, Zoom en Skype hebben ons door veel momenten heen geholpen, maar dat is iets heel anders dan een levend wezen recht in de ogen kunnen aankijken. Ik heb bij veel mensen om me heen gezien dat het hun geliefde huisdier was bij wie ze troost vonden in die rottijd.

Hulp voor huisdierbezitters met minimum inkomen

De gemeente Den Haag heeft samen met dierenwelzijnsorganisaties een lijst opgesteld met bij ons bekende adressen waar minima met een huisdier terecht kunnen voor hulp. De verschillende aanbieders kennen elk hun eigen eisen om hiervan gebruik te kunnen maken.