Stichting Knaagdierenopvang 'Het Knagertje'

Locatie

Westhovenplein 90
2532 BD Den Haag
NL
T: 
070 - 4400940
F: 
070 - 4400941
di. t/m vrij. van 14.00 tot 18.00 uur
ma. en do. ook van 18.00 tot 22.00 uur
za. van 12.00 tot 16.00 uur 
zo. gesloten

Stichting knaagdierenopvang 'het Knagertje' houdt zich al sinds 1996 bezig met de opvang van konijnen en knaagdieren. Knaagdieren en konijnen die op straat zijn gezet, of die door omstandigheden weg moeten bij de eigenaar kunnen hier terecht. De vrijwilligers proberen een nieuw huis voor deze dieren te vinden, want ook deze dieren hebben recht op een goed 'thuis'.

Onder toezicht van een vergunninghouder vangt Het Knagertje ook beschermde dieren op, zoals jonge hazen en wilde konijnen. De dieren worden opgevoed en weer uitgezet in de natuur.

 

Meer informatie vind u op onze website.

Bereikbaarheid: 

Het bezoeken van en kennismaken met de dieren in de knaagdierenopvang gaat altijd op afspraak, dus ook tijdens de openingsuren. In overleg is bezoeken buiten de genoemde openingsuren mogelijk. Ook als wij buiten de openingstijden aanwezig zijn, wordt de telefoon beantwoord

Het Westhovenplein is een zijstraat van de Guntersteinweg en de Raaphorstlaan en sluit via de Remmersteinstraat aan op de Erasmusweg ter hoogte van de Betje Wolfstraat. De opvang bevindt zich onder het huizenblok, dat in het verlengde ligt van de Remmersteinstraat
 
Routebeschrijving per openbaar vervoer
Vanuit centrum; tramlijn 16 (richting Wateringen, halte Remmersteinstraat) 
Vanuit Den Haag Centraal; tramlijn 16 (richting Wateringen, halte Remmersteinstraat)
Vanuit Den Haag HS; tramlijn 16 (richting Wateringen, halte Remmersteinstraat)
Vanuit Scheveningen/Loosduinen; Bus 23 (halte Cannenburglaan of Sammersweg) 
Vanuit Delft/Den Haag centrum; Bus 130 (halte Guntersteinweg)
Vanaf alle genoemde haltes is het ca 10 minuten lopen naar de opvang.
 
Routebeschrijving met de auto
 
Vanuit Amsterdam (A4), Utrecht (A12) en Rotterdam (A13):
Volg A4 - Den Haag-Zuid. 
Neem vanaf de A4 afrit 11. Bovenaan de afslag gaat u rechtsaf richting Rijswijk. Dit is de Beatrixlaan. Direct na de gemeentegrens met Den Haag (rijbanen komen hier bij elkaar), slaat u linksaf de Guntersteinweg op. Na ca. 400 meter worden beide rijbanen ter hoogte van een school gescheiden door een middenberm. Direct hierna sla je rechtsaf het Westhovenplein op. De opvang bevindt zich links in het eerste bedrijfspand.
 
Vanuit het Westland:
richting Wateringen: volg de Noordweg. Deze gaat over in de Sammersweg en vervolgens in de Guntersteinweg. Ga voor de scholen links. De opvang bevindt zich links in het eerste bedrijfspand.
 
Poeldijk, Monster:
Rijdt vanaf de oude veiling in Poeldijk, via de Nieuweweg, Den Haag in. Ga rechtsaf de Lozerlaan op en volg deze tot de Erasmusweg. Ga linksaf de Erasmusweg op en volg deze tot de Betje Wolfstraat. Sla hier rechtsaf, de brug over, en rijdt rechtdoor de Remmersteinstraat in. De opvang bevindt zich na de kruising met de Cannenburglaan in het laatste bedrijfspand rechts.

 

Huisdieren in de spotlight

Soort dier:
Konijn
Naam: Skunk
Geslacht:
Man
 Konijn Skunk zoekt maatjeSkunk kreeg zijn naam omdat hij ontzettend stonk bij binnenkomst. Hij werd binnen gebracht als voedster maar toen de plakpoep verwijderd was, bleek hij een echte ram te zijn. Hij was tegen mijt behandeld met zalf en dit zat als een plakkaat op zijn rug. Hij is door één van de vrijwilligers gewassen en gefohn en was toen een schone Skunk. Vervolgens bleek hij ook nog gebitsproblemen te hebben. Hij miste een boven- en een ondertand, waardoor de andere tanden scheef groeide. Gelukkig at hij wel de speciale brokjes, die de knaagdierenopvang heeft voor konijnen met deze problemen en knabbelde hij ook een beetje van zijn hooi. Hierdoor kon hij eerst een beetje op krachten komen voor hij aan zijn gebit behandeld zou worden. Toen dierenkliniek Leeuwendael vervolgens aanbod om een aantal konijnen te castreren stond Skunk als nummer 1 op de lijst en werd besloten gelijktijdig zijn gebit te laten behandelen aan zijn gebit. Zijn resterende tandjes zijn verwijderd, samen met de stifttandjes.Dankzij de intensieve verzorging door zijn vaste vrijwilliger, gaat Skunk nu probleemloos zonder tanden door het leven. Hij eet, na korte tijd gedwangvoederd te zijn, inmiddels weer zelf zijn brokjes en zijn groente, zodat het ondersteunende papje afgebouwd wordt.  Binnenkort is Skunk beschikbaar om geplaatst te worden in een liefdevol huisje met een lieve vriendin.
Soort dier:
Cavia
Naam: Blacky
Geslacht:
Man
 Cavia Blacky zoekt 'harem'Deze lieverd zat al dagenlang in een parkeergarage in het Zeeheldenkwartier. Een buurtbewoner merkte dit op en heeft zich over hem ontfermd en naar de Haagse knaagdierenopvang gebracht. Nu zit deze knappe beer te wachten op zijn castratie om daarna op zoek te gaan naar een lief vriendinnetje (maar 2 vriendinnetjes mag ook). Een harem, daar droomt Blacky van. Kunt u Beer een goed thuis bieden, bel dan even naar de knaagdierenopvang om deze stoere beer te reserveren; koppeling en plaatsing kan als hij 'veilig' is na zijn castratie. Tot gauw