vlogs Hondenbescherming

vlogs Hondenbescherming

Op 4 oktober 2021 is de eerste vlog zichtbaar die de Koninklijke Hondenbescherming heeft gemaakt in opdracht van de gemeente Den Haag over wat het betekent om een hond in huis te nemen. Er komen in totaal vier van deze voorlichtingsvlogs en ze behandelen allemaal een ander deel van de verantwoordelijkheden én het plezier die horen bij het hebben van een hond. De vlogs worden gepresenteerd door Britt Dekker en Floris Göbel van het landelijke digitale kanaal ‘Dierenpraat TV’.

“Ook in een soms drukke stad als Den Haag kun je heel goed op een verantwoorde wijze hondeneigenaar zijn. Dan heeft de hond een goed leven, zijn de baasjes regelmatig buiten voor een stevige wandeling en blijft de buurt schoon’ zegt wethouder van Tongeren, verantwoordelijk voor dierenwelzijn. ‘Als mensen onvoorbereid aan een huisdier beginnen kan dit problemen geven voor alle betrokkenen en dat moeten we voorkomen. Deze vlogs geven een prima beeld zodat toekomstige eigenaren een goede afweging kunnen maken.’

Wethouder Liesbeth van Tongeren reikt vandaag ook het HIP-bord uit aan de Koninklijke Hondenbescherming. Het Huisdierinformatiepunt (HIP) is een samenwerkingsverband van Haagse dieren(beschermings)organisaties ter bevordering van kennis over huisdieren.  Een belangrijk aspect is daarbij informatie over de aanschaf en verzorging van huisdieren.

Dit zijn de onderwerpen van de vlogs:

Vlog 1: Aanschaf van een hond
De eerste vlog ‘Aanschaf van een hond’ is op maandag 4 oktober gelanceerd op Dierenpraat TV. Klik hier om de vlog te bekijken.

Vlog 2: Wat heeft een hond nodig?
De tweede vlog gaat over ‘Wat heeft een hond nodig?’. Klik hier om de vlog te bekijken.

Vlog 3: Managen van een lastige hond
De derde vlog gaat over ‘Managen van een lastige hond’ Klik hier om de vlog te bekijken.

Vlog 4: Adoptie van een lastige hond
De vierde vlog ‘Adoptie van een lastige hond’ Klik hier om de vlog te bekijken.