Chip gratis uw kat

Chip gratis uw kat

Katteneigenaren in Den Haag kunnen in november hun kat gratis laten chippen en registreren. Deze actie is een samenwerking van de gemeente met de Dierenbescherming en een groot aantal dierenartsen in de stad.

Katten die een chip hebben en geregistreerd zijn, komen na een vermissing vaker thuis terug. Ook als zij ver van huis zijn geraakt. Dankzij de chip kwamen in 2020 ruim 48.000 katten in Nederland terug bij hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten. Van de niet gechipte katten kwam 22% weer terug.

De Dierenbescherming en de gemeente Den Haag bieden een gratis chip- en registreeractie voor alle Haagse katteneigenaren aan. Ook dierenartsen in Den Haag werken mee om zoveel mogelijk katten een chip te geven. De chip kunt u in de gehele maand november laten plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsen. Dit geldt zolang de voorraad strekt.

Steun voor chipplicht voor katten
Een chip is voor katten nog niet verplicht. De gemeente wil minder zwerfkatten en minder dierenleed. Daarom stimuleert de gemeente katteneigenaren om hun kat te laten chippen. De chipactie ondersteunt mensen katten voor wie de medische kosten om hun kat te chippen te hoog zijn.

Voor wie en wanneer?
Alleen Haagse katten kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt van 1 november t/m 30 november. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij!

Deelnemende dierenartsen
Verschillende dierenartsen in Den Haag chippen en registreren uw kat in november gratis. U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken. Deze dierenartsen doen mee aan de actie:

Dierenkliniek Laakkwartier, Den Haag
Dierenkliniek de Eland, Den Haag
Dierenkliniek Breuk en van Doorne, Den Haag
Dierenkliniek Duinoord, Den Haag
Dierenkliniek Auwerda, Den Haag
Dierenkliniek de Singels, Den Haag
Dierenkliniek Makker, Den Haag
Dierenkliniek Erasmusplein, Den Haag
Dierenkliniek van Alkemadelaan, Den Haag
Dierenkliniek Animo, Den Haag
Dierenkliniek Zuiderpark, Den Haag
Dierenkliniek Javastraat, Den Haag
Dierenkliniek Scheveningen, Den Haag
Dierenkliniek Ypenburg, Den Haag
Dierenkliniek Mariahoeve, Den Haag
Dierenkliniek Statenlaan, Den Haag
Dierenkliniek Wassenaar, Wassenaar
Dierenkliniek Ter Weerlaan, Wassenaar
Dierenkliniek Parkweg, Voorburg
Dierenkliniek Nootdorp, Nootdorp

Meer informatie www.dierenbescherming.nl/chippendenhaag