Koninklijke Hondenbescherming

Op 30 september 2021 zal de Koninklijke Hondenbescherming toetreden als HIP partner

De Koninklijke Hondenbescherming is in 1912 opgericht als de Anti Trekhonden Bond en kent een lange historie van inzet voor het welzijn van honden. De Koninklijke Hondenbescherming kenmerkt zich al meer dan een eeuw door haar deskundigheid, professionaliteit en denken in aanpak en oplossingen voor de lange termijn. Het zit in de genen van de organisatie om overleg en samenwerking op te zoeken en voorlichting te gebruiken als middel om problematiek aan te pakken.
 

De Koninklijke Hondenbescherming komt op voor de rechten van de hond en zorgt dat er aandacht en actie wordt ondernomen zodat we een optimale leefomgeving krijgen waar honden zoveel mogelijk hond kunnen zijn. Om dit te bereiken, richt de Koninklijke Hondenbescherming zich op verantwoord hondenbezit. Hondenbezit dat waarmaakt dat de honden de tijd, aandacht, verzorging, opvoeding en begeleiding krijgen die de hond verdient, waardoor het welzijn van de hond is gegarandeerd en de hondenbezitter en diens omgeving de hond zien als meerwaarde in hun leven.


Verantwoord hondenbezit begint al bij de aanschaf van een hond, met andere woorden goed nadenken over de aanschaf, je realiseren dat je zijn leven lang verantwoordelijk voor hem bent. Honden worden nog te vaak ondoordacht aangeschaft. Mensen realiseren zich onvoldoende dat een hond gemiddeld genomen 15 jaar lang kan leven, dat je hem moet opvoeden, dat je hem moet uitlaten, dat een hond geld en tijd kost, ruimte eist en als de hond dat allemaal niet krijgt hij problemen kan veroorzaken. Als eigenaar ben je dan de eerste schuldige. Daarom is een van de belangrijkste taken van de Hondenbescherming om het publiek te informeren en adviseren als het gaat om het wel of niet aanschaffen van een hond.

Overweegt u een hond te nemen? Neem dan een kijkje op de website van de Koninklijke Hondenbescherming Hier kunt u lezen wat een hond nodig heeft.

 
Valkenboslaan 115
2563 CJ
Den Haag
T:070 33 88 538